Software i kontrola

GSM GATEWAY
GSM Gateway je software namijenjen za nadzor rada Megapark uređaja pomoću GSM modula. Svaki MEGAPARK u sebi ima GSM modul koji u slučaju alarma ili čekiranja šalje kratku SMS poruku svog statusa u SMS gateway gdje se svi podaci primaju i spremaju kako bi se mogli obrađivati. Vizualno sučelje GSM Gateway-a je napravljen kao kod ostalih softwarea koje dobijete uz GSM telefon kako bi bio jednostavan za upotrebu. On vam nudi imenik u koji se ubacuju podaci o svakom Megaparku, preusmjeravanje SMS poruka serviserima u slučaju ALARMA. Software radi pod operativnim sustavom Microsoft Windows verzije XP, Vista ili Windows 7.
 
Glavne karakteristike softwarea su:
 
    •    Zaprimanje SMS poruka iz parkirnih terminala
    •    Proslijeđivanje poruka nadležnoj servisnoj službi
    •    Arhiviranje poruka u bazi podataka
    •    Pretraživanje i naknadno proslijeđivanje arhiviranih poruka
    •    Financijski obračun stanja parkirnih automata za pojedini vremenski period
    •    Vođenje baze podataka o parkirnim uređajima i serviserima
 
 Moduli od kojih se sastoji Megamont SMS gateway:
 
Adresar
Adresar se sastoji od baze podataka svih parkirnih terminala i servisera koji su nadležni za njihov rad. Jednostavnim ažuriranjem adresara moguće je svaki parkirni automat povezati sa dva nadležna servisera i u slučaju slanja bilo kakvog alarma od strane parkirnog uređaja, SMS poruka će biti proslijeđena nadležnim serviserima. Osim parkirnih automata i nadležnih servisera u adresar je moguće i unijeti bilo koju osobu za kontakt kojoj je također moguće proslijediti poruku iz parkirnog automata. Npr. Moguće je unijeti broj od policije ili zaštitarske službe kako bi ih parkirni automat automatski obavjestio u slučaju neovlaštenog pristupa.
 
Zaprimljene poruke
Ovaj modul sadrži sve zaprimljene poruke koje smo dobili iz parkirnih automata. Poruke je moguće filtirati prema vremenskom periodu, nazivu pošiljaoca (naziv automata, naziv servisera) ili telefonskom broju. Također je moguće bilo koju arhiviranu poruku proslijediti na bilo koji telefonski broj ili ispisati.
 
Poslane poruke
Ovaj modul sadrži arhivu svih poslanih poruka. Kao i kod zaprimljenih poruka također omogućava filtriranje i pretraživanje pojedinih poruka kao i njihovo proslijeđivanje i ispisivanje.
 
Slanje nove poruke
Osim za nadgledanje parkirnih automata. Sms gateway se može koristiti i za slanje bilo kakve obavjesti putem sms poruke bilo kojoj osobi koja se nalazi u adresaru. Na taj način poruke ostaju arhivirane u sms gateway programu i moguće ih je u bilo kojem trenutku kasnije pogledati i ispisati na pisaču.
 
Financijski obračun stanja automata
Prilikom svakog otvaranja MegaPark parkirnog uređaja, parkirni uređaj pošalje SMS poruku sa trenutnim stanjem novca koji se nalazi u njemu. SMS gateway dobivenu poruku arhivira u bazi podataka i na taj način imamo potpuni uvid u izvršena pražnjenja automata. Nakon toga je moguće iz baze podataka dobiti financijsko stanje za određeni vremenski period.
 
Konfiguracija sustava
U ovom modulu je moguće definirati postavke GSM modema koji služi za komunikaciju sa MegaPark parkirnim uređajima kao i zvučni signal za obavjest operateru o pristigloj poruci.