PAMETNI SEMAFORI I REGULACIJA PROMETA

U današnjem urbanom okruženju, u kojem je prisutna sve veća gustoća prometa, prometna regulacija ponekad može predstavljati velik izazov; posebno u garažama s nepreglednim zavojima, haustorima ili uskim prolazima te općenito parkiralištima na kojima je iz bilo kojeg razloga ograničena vidljivost. 
 
Inovativne tehnologije poput pametnih semafora predstavljaju idealno rješenje za optimizaciju prometa u takvim okruženjima - povećaju sigurnost, smanjuju rizik od nesreća te doprinose većoj protočnosti vozila.

        
 
Jedna od ključnih značajki pametnih semafora je njihova sposobnost praćenja gustoće prometa u realnom vremenu. U kombinaciji s drugim tehnologijama poput podnih petlji, senzora ili sigurnosnih kamera mogu se prilagoditi stvarnoj situaciji na terenu – predvidjeti dolazak vozila s druge strane, produljiti ili skratiti vrijeme zelenog svjetla i sl.

         
 
Pametni semafori omogućuju i praćenje broja slobodnih parkirališnih mjesta, a ugradnjom informativnog displaya na uočljivom mjestu unutar garaže ili parkinga korisnicima je jasno vidljivo trenutno stanje popunjenosti parkinga.
 
Na ovaj način smanjuje se potreba za vožnjom u potrazi za slobodnim mjestima te se optimizira korištenje prostora unutar garaže. 

          
 
Osim toga, integracija pametnih semafora s drugim pametnim sustavima, poput kamera koje prate popunjenost parkinga, pruža sveobuhvatan pristup sigurnosti i učinkovitosti u garažama. Kombinacija takvih tehnologija stvara pametno okruženje koje aktivno sudjeluje u održavanju sigurnog i fluidnog prometa u nepreglednim zavojima garaža.

           
 
Što obuhvaća naš sustav: