ELEKTRIČNA PUNIONICA

Električna punionica Megamont noviji je proizvod u našoj ponudi, koji je nastao kao odgovor pojavi sve većeg broja električnih automobila te sve većoj potrebi za ugradnjom punionica na javnim parkiralištima, koje uz osnovne funkcionalnosti klasičnih punionica nude i različita rješenja  za naplatu koja se mogu prilagoditi potrebama korisnika. 

MEGA-POS punionica
                   

PRIMJENA I MODELI

Električna punionica primjenjiva je za bilo koju vrstu ustanove i parkinga, bilo da se radi o privatnom ili javnom parkingu.
 
Postoji nekoliko varijanti uređaja, ovisno o tipu parkirališta i potrebama korisnika.
  • Megabox-POS - model s dva mjesta punjenja za javne parkinge naplata pomoću kreditnih kartica s predautorizacijom.
  • Megabox-WEBAPP - model za javne parkinge s dva mjesta punjenja i plaćanje pomoću web aplikacije.
  • Megabox-RFID - model s dva mjesta punjenja (za poznate korisnike - stanare, zaposlenike, djelatnike tvrtki itd.).
  • Megabox- RFID mini - model s jednim mjestom punjenja za kućanstva.
  • Megabox SWITCH - model s jednim mjestom punjenja, s tipkom ON/OFF. 

         

MEGABOX - POS

Naplata pomoću POS uređaja (kartično plaćanje). Ovaj sustav omogućuje korisniku plaćanje putem POS aparata koji je integriran na samoj punionici. Predautorizacijom kartice korisnika na željeni iznos počinje punjenje. Pri završetku punjenja, bilo ono uzrokovano od strane korisnika (iskapčanjem punjača) ili prestankom punjenja zbog maksimalne napunjenosti vozila, korisniku se uvijek naplaćuje realni potrošeni iznos (po stvarnoj preuzetoj el. energiji). 
 
Korisnici mogu preuzeti R1 račun na e-mail ispunjavanjem kratkog upitnika na PC monitoru .

         

MEGABOX - WEB APP

Naplata putem WEB aplikacije. Skeniranjem QR koda pomoću smartphone uređaja otvara se WEB aplikacija koja korisnika vodi u postupak prijave i plaćanja.

                     


MEGABOX RFID
 
Ovim načinom korisniku je omogućeno korištenje punionice putem RFID kartice. Skeniranjem kartice na RFID čitaču koji je integriran na samoj punionici započinje punjenje. Sustav je namijenjen za poznate korisnike - zaposlenicima, članovima kućanstva, stanarima zgrade i sl.


                                                        

NAPLATA PUTEM SUSTAVA PARKIRNE AUTOMATSKE KASE 

Ovaj sustav funkcionira u sklopu parking sustava Megamont. Namijenjen je većim parkiralištima na kojima postoji kontrola pristupa uz naplatu parkinga putem automatske kase. Ulaskom na parking svaki korisnik dobiva tiket s kojim mu je omogućeno korištenje parkinga kao i električne punionice.

Skeniranjem tiketa na punionici započinje punjenje, a plaćanje se vrši na naplatnoj kasi skeniranjem tiketa putem BARKOD čitača. Automatska kasa prihvaća plaćanje u gotovini (kovanice, novčanice) ili kartično plaćanje.